יום שני, 30 במרץ 2009

חול המועד פסח

מבצע גב חזק

לקראת חג הפסח המטה להצלת העם והמקדש בשיתוף עם התנועה לכינון המקדש הכריזו על "מבצע גב חזק" במסגרת זו יעשה השתדלות בעזרת ה' להביא לפחות עשר אוטובוסים מלאים להר הבית בחול המועד פסח.
עשר אוטובוסים זה 550 יהודים שיהיו גב חזק לאלפי היהודים העולים להר הבית בחול המועד פסח.
יש לציין שהשנה יש רק שלושה ימי חול המועד שבהם יהודים יכולים לעלות להר הבית ולכן בלאו הכי הר הבית יהיה עמוס ביהודים.
כפי איך שכולם מכירים את משטרת הר הבית, זה שיש רק שלושה ימי חול המועד זה דבר שלא מזיז להם כלל. ולמרות שאם הם היו רוצים הם היו יכולים להכניס יותר יהודים בבת אחת ולא להכניס רק קבוצות של 100 איש בלבד, ועד שהקבוצה הראשונה לא יוצאת הם לא מכניסים את הקבוצה השניה.
והיות וכולנו רוצים לשנות את הסטאטוס קוו בהר הבית לכן לא נשאיר את המצב שהיה עד היום ובפרט עכשיו שיש לנו הזדמנות גדולה שיש רק שלושה ימים ויהיו לחצים כבדים.
לכן נעשה כל מאמץ לשחזר את ההצלחה הגדולה שהייתה בחול המועד סוכות האחרון, התורות של היהודים שרצו לעלות להר הבית היו עד שער האשפות וגם לא היה ניתן ליכנס אפילו לכותל כיון שהכל היה מלא ביהודים שרצו לעלות להר הבית.
מלבד הפרסומת שזה עשה אצל כל אלו שלדאבוננו עדין לא גילו את האמת, וממשיכים לפקוד את הכותל ולא עולים להר הבית. הדבר עשה לחץ אדיר ביותר על משטרת הר הבית, ועל אף שהיה נראה שלא מזיז להם, אין ספק שאם נתמיד כך במשך כמה פעמים הדבר ישתנה. משטרת הר הבית לא תוכל לעמוד בלחץ האדיר של היהודים שרוצים לעלות, וגם בלחץ התקשורתי שעשו ושימשיכו לעשות. ולא תהיה להם שום ברירה אלא לתת לנו שעה נוספת לעלות להר. ואם זה יתחיל בשעה אחת, זה יגמר ביום שלם.
חשוב לדעת שאם יתנו לנו את הר הבית לאיזה יום נידח באמצע השנה זה לא הרבה יעזור לנו. אנו צריכים דווקא בפסח כי רק אז אפשר להקריב את קרבן הפסח. ומי שחושב שזה דבר דמיוני, על לו להתלהם כיון שמערת המכפלה תוכיח, אחרי שעושים לחצים (עיין ערך ברוך גולדשטיין) המשטרה נותנת ימים שלמים רק ליהודים בלא שערבי אחד יכנס שם. וכל זה אפילו ששם יש גם את חמורי הווקף שעושים את אותה עבודה.
לכן עלינו להיות חכמים ולעשות השנה לחץ אדיר ביותר על משטרת הר הבית. כל אחד שקורא עכשיו יפעל להביא עוד יהודים להר הבית אם זה חברים או קרובי משפחה, להביא כמה שיותר. ומי שיכול להביא אוטובוס שלם תבוא עליו הברכה.

לצורך המבצע עיצבנו מודעות קיר יפות שינתנו לכל דורש.
בינתיים כבר הצליחו לארגן אוטובוסים מהישובים הבאים:
ישוב: יקיר, תאריך: ראש חודש ניסן, שם המארגן: אמנון חבר,

ישוב: אלון מורא, תאריך: איסרו חג הפסח, שם המארגן: שורי קלמנויץ
ישוב: קרני שומרון, תאריך: יום שני בחול המועד, שם המארגן: אברהם איתיאל,
בהשתתפות: ח"כ מיכאל בן ארי, ויו"ר מנהיגות יהודית בליכוד משה פייגלין.

כל המעוניין להשתדל לארגן הסעה להר הבית, יסייעו לו בכל הדרוש החל בהזמנת האוטובוס כולל מימון מלא, ועד למודעות לתליה בלוחות, אפשר לקבל גם מדריכים.
ניתן לפנות לפאלפון 050-8649968


או לאיימיל chabad.amikdash@gmail.com
מודעה שתינתן לכל דורש


הרב דב ליאור (מימין)

אלפי היהודים שהמתינו בשערי הכניסה של הר הבית כדי לזכות להשתתף בכנס "הקהל" בחול המועד הראשון של סוכות 2008

(כל העומדים אחרי הגדר אנשים נשים וטף ממתינים ליכנס להר הבית - לא יאומן)

בניין המקדש- בידינו! מאת הרב יהודה קרויזר שליט"א

בניין המקדש - בידינו!
מאת הרב יהודה קרויזר שליט"א
'
מצוות עשה לבנות בית לה'
'
הרמב"ם וכל מוני המצוות מונים את בניין בית המקדש כמצווה לדורות. וכך פסק הרמב"ם בספר המצוות (עשה כ): "שצוונו לבנות בית הבחירה לעבודה". וכן פסק הרמב"ם בהלכות בית הבחירה: "מצוות עשה לעשות בית מוכן לה' מוכן להיות מקריבים בו הקורבנות וחוגגין אליו שלש פעמים בשנה שנאמר: 'ועשו לי מקדש'" (פ"א ה"א).
מבואר מדברי הרמב"ם שמצוות בניין בית המקדש הרי היא ככל מצוות התורה המוטלות על עם ישראל, ואם המקדש ירד משמים הרי בטלה מצוות עשה מהתורה, ונגרעה מצוות עשה מתרי"ג מצוות.
'
מכיוון שלדעת הרמב"ם מצוות בניין המקדש הרי היא ככל מצוות התורה שמחויבים בהם עם ישראל, פסק הרמב"ם את הלכות הבנייה: "אין בונים את המקדש בלילה, ועוסקים בבנין מעלות השחר עד צאת הכוכבים, והכל חייבים לבנות ולסעד בעצמם ובממונם אנשים ונשים כמקדש המדבר, ואין מבטלים תינוקות של בית רבן לבנין, ואין בנין בית המקדש דוחה יום טוב". (בה"ב פ"א ה"יב), ובוודאי שהרמב"ם פסק את הלכות בניין המקדש בידי אדם כלפי בית המקדש העתיד להיבנות.
'
יסוד חשוב זה מופיע בפירושו של הרמב"ם למשנה. בהקדמה למשנה כתב הרמב"ם: "והתועלת בכך (בכתיבת מסכת מידות) שכשיבנה לשמור בו אותה צורה ואותו היחס, כי אותו היחס מאת ה'". כלומר, כתיבת מסכת מידות לא נועדה לתאר את העבר, שהרי אין זו מטרת המשנה לתאר תיאורים היסטוריים, אלא מסכת מידות נכתבה כדי שנדע באילו מידות עלינו לבנות את בניין בית המקדש. ואם המקדש ירד משמים אין צורך בכתיבת מסכת מידות והלכות בית הבחירה.
'
לעומת דברי הרמב"ם כתבו רש"י ותוס': שהמקדש העתיד יגלה ויבא מן השמים שנאמר:"מקדש ה' כוננו ידיך". וכתבו התוס' שכן מפורש במדרש תנחומא (סוכה, מא., ר"ה ל., שבועות טו:) על דברי רש"י ותוס' כתב התפארת ישראל: "על כורחנו צריך לומר שהתנחומא שהביא התוס' שלעתיד יבנה המקדש בידי שמים דברי אגדה הם ואין למדין ממנה, אלא רצונו לומר שהקב"ה יסיעם בדרך נס שיבנוהו". (מידות פ"א מ"א).
ואכן, מצאנו שהפסוק שהביאו רש"י ותוס' "מקדש ה' כוננו ידיך" נדרש באופן הפוך, וכך לשון הגמרא (כתובות ה.): "במעשה ידיהם של צדיקים כתוב 'מקדש ה' כוננו ידיך'" ופרש"י: "מקדש מעשה ידיהם של צדיקים הוא". כלומר שהמקדש ייבנה בידי אדם.
'
גם בספר יחזקאל (מג, יא) פרש"י שהמקדש ייבנה בידי אדם. כשהקב"ה מתאר ליחזקאל את מבנה בית המקדש העתיד להבנות לכל פרטיו ומידותיו הוא מצווה אותו "וכתוב לעיניהם וישמרו את כל צורתו ואת כל חוקותיו ועשו אותם". ופירש רש"י - "'וישמרו' ילמדו עניני המידות מפיך שידעו לעשותם לעת הקץ". כמו כן דבריהם של רש"י ותוס' שהמקדש ירד משמים נכתבו כתירוץ להבנת מהלך הסוגיה בשיטה הסוברת שבזמן שאין בית המקדש קיים איסור אכילת תבואה חדשה כל יום ט"ז בניסן הוא מדרבנן, אבל להלכה אנו פוסקים כמסקנת הסוגיה כרבי יהודה שהאיסור הוא מהתורה ולכן אין אנחנו זקוקים לתירוץ של מקדש משמים.
וכתבו הפוסקים שבית המקדש צריך להיבנות לשם מצווה ולכן אם מקדש ירד משמים אי-אפשר יהיה להשתמש בו, שהרי יש בו חסרון של לשמה (מקדש מלך עמ' 5 בהערות שם).
'
בבראשית רבה (פס"ד י) מסופר שבימי רבי יהושע בן חנניה נתן הקיסר הרומאי רשות לבנות את בית המקדש. בעקבות ההיתר התחילו להיערך לבניית המקדש, אך בעקבות הלשנה של הכותים הקיסר חזר בו מהבטחתו, דבר שכמעט גרם למרד של היהודים כנגדו לולי דברי ההרגעה של רבי יהושע בן חנניה.
ומכאן שאם המקדש היה צריך לרדת משמים העם לא היה נענה להיתר ובוודאי שלא היה נערך למרד כנגד השלטון הרומאי. בנוסף לכל האמור נראה פשוט שכל הדיון נסוב על בניין בית המקדש, אבל ודאי שרש"י מודה שצריך לחדש את עבודת הקורבנות ואם כן ברור שלכל הדעות אנו חייבים לבנות מזבח.
'
ואכן, בשנת הי"ז עלה לארץ ר' יחיאל מפריז מגדולי בעלי התוס' בראש שלש מאות מתלמידיו, מתוך מטרה לחדש את עבודת הקורבנות כפי שהעיד על כך ר' אשתורי הפרחי בספרו "כפתור ופרח" (כפתור ופרח כ"ו). לפני יותר ממאה וחמישים שנה, כאשר עורר הרב צבי הירש קלישר את הדיון על חידוש עבודת הקורבנות, בדיונים שנדפסו אחר כך בספרו "דרישת ציון", דנו גדולי ישראל בשאלות ההלכתיות הנוגעות בכך.
הרב קלישר דן בדבר לפני רבו הגדול, ר' עקיבא איגר, ולבסוף פנה ר' עקיבא איגר בעצמו אל חתנו ר' משה סופר, "החתם סופר", אשר השיב לו כדברים הבאים: "יקרת קדשו הגעני, ומה שכתב מורי וחמי הגאון נרו יאיר לבקש משרי ירושלים ליתן רשות להקריב, הוא (הסולטן) קפדן גדול, כי הוא אמר לבל יקרב שם מי שאינו מאמונת ישמעאל" (שו"ת חת"ס יו"ד רלו).
'
מקדש קודם למלכות בית דוד!
'
לדעת הירושלמי המקדש ייבנה עוד לפני מלכות בית דוד, וכך נאמר שם: "אמר רבי אחא, בית המקדש עתיד להבנות קודם למלכות בית דוד". (ירושלמי מעשר שני פ"ה ה"ב). וכתב שם הפני משה: "כך יהיה לעתיד שמתחילה יבנה בית המקדש, ואחר כך יצמח ויעלה מלכות בית דוד, ותהיה תשועה גמורה במהרה בימינו".
והוסיף על כך התוספות יו"ט: שבית המקדש עתיד להבנות קודם מלכות בית דוד, ונמצא שעד מלכות בית דוד יהיו לאויבים קצת ממשלה עלינו וכמו שהיתה בתחילת בית שני. (מעשר שני פ"ה מ"ב).
'
גם מהתלמוד הבבלי משמע שהמקדש ייבנה לפני מלכות בית דוד. דבר זה עולה מדברי הגמרא במסכת מגילה שדנה בסדר תפילת שמונה עשרה שתקנו אנשי כנסת הגדולה. הגמ' מסבירה מדוע נסמכה ברכת בונה ירושלים לברכת מלכות בית דוד: "וכיון שנבנית ירושלים בא דוד שנאמר 'אחר ישובו בני ישראל ובקשו את ה' אלקיהם ואת דוד מלכם'" (הושע ג,ה). ופרש"י שם: "אחר ישובו לבית המקדש ובקשו את הקב"ה ואת דוד מלכם". מכאן שבבית המקדש יתפללו תפילה מיוחדת להחזרת מלכות בית דוד.
'
מדברי הבבלי והירושלמי עולה שהמקדש ייבנה כשלב במהלך הגאולה כשעדיין אין מלכות בית דוד, וההנהגה תהיה דומה להנהגת בית שני שבזמנה נבנה בית המקדש בידי אדם.על מהלך כזה כתב הרב צבי קלישר בספרו דרישת ציון (עמ' 44, מוסד הרב קוק): "'והביאותים אל הר קודשי' הוא ראשית הגאולה שיהיה רק קיבוץ אל הר הקודש ולא בית המקדש, ואחר כך 'ושימחתים בבית תפילתי' כי יתפללו שם רבים צדיקי עולם המתאספים ונקבצים שם, ואמר 'עולותיהם וזבחיהם לרצון על מזבחי' שיהיה רק מזבח בנוי בראשית הגאולה ולא בית המקדש, ואחר כך 'ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים'". לדעת הרב קלישר גאולת המקדש תהיה קמעא קמעא בשלבים מעשיים.
'
לא בשמים היא!
'
לאמירה "מקדש משמים" משמעות מסוכנת שפירושה "שב ואל תעשה", שהרי ממילא מהלך הגאולה יהיה בדרך הנס ולכן אין צורך להתערבות ארצית. רעיון זה של גאולת שמים עמד במרכז ההתנגדות להשתלבות במהלך שיבת ציון שהחל לפני כמאה וחמישים שנה. שהרי אין צורך בעלייה מעשית לארץ-ישראל, עלייה הכרוכה גם בסכנה שהרי ממילא תהיה עלייה ניסית. את התוצאות המחרידות של מחשבה זו חווה עם ישראל בדור הקודם.
ואכן, בעקבות השואה נשתכחה תורת העלייה הניסית לארץ-ישראל ויהודי התפוצות עזבו את הגולה ובצורה מעשית עלו לארץ.
מתוך אותו כיוון מעשי אנחנו פועלים בהתיישבות בארץ-ישראל ולא אומרים שהיישובים יירדו משמים. ולכן אל לנו לחזור על אותה טעות ולהימנע מכל עשייה למען בניין המקדש מתוך מחשבה שהדבר מיותר שהרי ממילא המקדש ירד משמים.
'
לסיכום: המקדש ייבנה על ידינו, וברכת ה' היא שתרד משמים ותשלח ברכה והצלחה בכל מעשה ידינו.

בניין ביהמ"ק בזמן הזה - הרב אביגדור נבנצל שליט"א

בניין בית המקדש בזמן הזה
מאת הרב אביגדור נבנצל שליט"א
'
הרמב"ם מונה (ספר המצות, מצוה כ' וריש הלכות בית הבחירה) לבנות בית המקדש כמצות עשה בכלל תרי"ג מצות. והנה, הרמב"ם כתב בספר המצות, שורש ג' שאין למנות בכלל המצוות מצוה שאינה נוהגת בכל הדורות. ומבואר מזה שדעתו שמצוה זו, לבנות בית המקדש, נוהגת לעולם, בכל זמן שיש צורך לבנות המקדש וקיימת אפשרות לבנותו. מטעם זה הביא הרמב"ם כל פרטי הלכות בנין הבית, בעוד שלא הביא פרטי הלכות הקרבה בבמה המבוארים בגמרא, לפי שאלו שוב לא ינהגו לעולם, אחרי שהוקם המקדש בירושלים בימי דוד ושלמה.
'
בגמרא (ראש השנה ל,א ובעוד מקומות) איתא דיתכן דייבנה בית המקדש בלילה או ביום טוב. והקשו רש"י ותוספות מהא דאמרינן בשבועות (טו,א) שאין בנין בית המקדש בלילה ושאינו דוחה יו"ט. ותרצו רש"י ותוספות ששם מדובר בבנין בית מקדש בידי אדם, אבל מקדש שלעתיד לבוא ירד בנוי מן השמים כדכתיב מקדש ד' כוננו ידיך, כדאיתא במדרש. ולכאורה חולקים רש"י ותוספות על הרמב"ם ואף הגמרא והמדרש קשים על שיטתו.
'
ויש שתרצו שיש הבדל בין בנית המזבח לבנין הבית. הסוגיא בראש השנה מדברת על הצורך במזבח למ"ד מקריבין אף על פי שאין בית ובנין המזבח דוחה יו"ט וכשר בלילה. ולענין אם בנין המזבח דוחה יו"ט כשלא היה אפשר לבנותו מערב יו"ט, תלוי בזה אם מכשירי קרבן שאי אפשר לעשותן מערב יו"ט, או אף הנך שמצד מקרה לא היה אפשרי לעשותן מערב יו"ט. ולענין בנין מזבח בלילה צריך עיון גדול לפענ"ד, מאחר שקדושת המזבח קדושת בנין היא ולא קדושת כלי הבית, - מהיכא תיתי שיוכשר בלילה טפי משאר הבנין.
'
והמאירי כתב שהסוגיא בר"ה דלא כהלכתא או שחששו לבית דין טועין.
לפי תירוצו הראשון אין קושיא על הרמב"ם מהסוגיא בר"ה, ולפי תירוצו השני גם כן לא קשה, אלא שהיתרו עצמו צריך עיון בנוגע להיתר בנין המקדש בלילה, שהרי בירושלמי (ומא, פרק א') נראה דהקמת המשכן בלילה פסולה אפילו בדיעבד. ואם כך, אם הקימו מזבח בלילה אין כאן מזבח.
'
ויש שתירצו (תפארת ישראל) שלעתיד לבוא יבנו בני נכר חומותינו והם רשאים לעבוד אף ביום טוב, ואף שאסור לבנות בית על ידי גוי ביו"ט, אולי במקום מצוה כזו לא גזרו רבנן. אבל אין זה תירוץ לגבי לילה, שאם הקמת הבית בלילה על ידי ישראל פסולה, אף בגוי הדין כך. אבל מלבד זה, אינו נראה כלל שיבנו גויים את המקדש והמזבח, עי' עירובין קה,א ורמב"ם סוף פרק א מהלכות בית הבחירה שלא מנו גויים בין הכשרים לבנין הבית. ועוד ש"ובנו בני נכר חומותיך" זוהי הבטחה לישראל והבטחה זו שייכת בענינים הגשמיים אשר אנו מטפלים בהם מכח הקללה "בזיעת אפיך תאכל לחם", אבל לא כך לגבי תורה ומצוות, ובכלל זה בנין בית המקדש, שניתנו לישראל באשר רצה הקב"ה לזכות אותם, ואין זו הבטחה טובה שגויים יבנו את הבית במקומנו.
'
זמן הגאולה
'
והנה ידוע מאמר חז"ל (סנהדרין צח, א) זכו - אחישנה, לא זכו - בעתה, כלומר אין לגאולה תאריך קבוע אלא משתנה לפי מעשי בני ישראל. ולכן נכתבו הרבה מן הנבואות ומדברי דניאל בלשון סתומה, כדי שיתפרשו באופנים שונים על זמנים שונים. וכן מצינו ביציאת מצרים, שהקב"ה הבטיח שאורך הגלות יהיה 400 שנה, ואומר הרמב"ן שנוספו 30 שנה כיוון שמונים מעקדת יצחק. מצד שני אומר הפייטן שנתקצרו ימי השעבוד ע"י תפילה ל210 שנים בלבד. אלא שבאמת כולם צודקים - השאלה ממתי מתחילים לספור את ימי הגלות. לולא צעקו ישראל היה מחשב הקב"ה את הזמן רק מהירידה למצרים. וכן מבואר בברכות (ד, א) שהבטחת "עד יעבור עם זו קנית" היתה ראויה להתקיים בימי עזרא אלא שהחטא גרם. ובסנהדרין (צב, א) ביקש הקב"ה לעשות חזקיה משיח וסנחריב גוג ומגוג.
'
צורת הגאולה
'
וכשם שזמן הגאולה תלוי בזכיית ישראל, כך צורת הגאולה תלויה בזכייתם, שכן אמרו (סנהדרין צח, א) זכו - עם ענני שמיא, לא זכו עני ורוכב על חמור, והם הם דברי הרמב"ם (פרק י"ב מהל' מלכים הל' ב) שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג וכו' "וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו" וכו' גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו וכו'.
'
צורת בנין הבית
'
הלכך גם בנוגע לצורת בנין הבית יתכן שנוי ממצב שזכו למצב שלא זכו; אם זכו יש נחת רוח להקב"ה במעשה ידיהם, יזכו לבנות את המקדש בידיים של מטה, ואם לא זכו והגיע בכל זאת זמן הבית להבנות, יבנה בידיים של מעלה כביכול מן השמים או שיבננה המשיח העתיד להיות חכם יותר משלמה ונביא קרוב למשה.
'
עוד יש להעיר שהחינוך כתב (מצוה צה) על בנין המקדש שמצוה זו נוהגת בזמן שרוב ישראל על אדמתם. בזמננו כידוע אין רוב ישראל על אדמתם, ואם כן לכאורה אין מצוה זו נוהגת עכשיו. ויש לדון אם כוונת החינוך שאסור לבנות המקדש אם אין רוב ישראל על אדמתם או שאז אין חיוב. להצד השני, שאין חיוב, אפשר לבנות בזמן הזה בתורת רשות. גם בתחילת בית שני לא היו רוב ישראל על אדמתם ויתכן שבנו אז בתורת רשות. אך אולי בנו בית שני מפני שירמיה ניבא שלא ימשך החורבן אלא שבעים שנה ועוד שחגי וזכריה ניבאו בזמן הבנין לבנותו ולכן בנו אז בגדר הוראת שעה. החינוך, כדרכו, לא ציין מה מקור הלכה זו דבעינן רוב ישראל על אדמתם. שמעתי שהמקור בגמרא סנהדרין (דף כ א): שלש מצוות נצטוו ישראל בכניסתן לארץ, להעמיד להם מלך ולהכרית זרעו של עמלק ולבנות להם בית הבחירה; הרי שמצות בנין המקדש תלויה בביאת ישראל לארץ. אך צריך עיון למה לא הזכיר הרמב"ם את זה בהלכות בית הבחירה, אלא בריש הלכות מלכים בלבד.
'
בגמרא הנ"ל מבואר עוד שיש לקיים המצוות בסדר הזה: מינוי מלך תחילה, אחר כך מלחמת עמלק ובנין הבית בסוף. וצריך עיון שבבנין בית שני לא מינו מלך ולא מחו את עמלק עד שנתן אחשורוש דת להינקם מאויביהם, ואם כך, איך התחילו לבנות את הבית בזמן זרובבל? אך יתכן שאף שיש סדר למצוות הנ"ל, אין מעכבות זו את זו, כמו תפילין של יד ושל ראש, דשל יד קודמת, ומכל מקום אם אינו יכול להניח, של יד אינה מעכבת את של ראש. לכן הואיל והיו משועבדים למלכות פרס, התחילו במה שיכלו, דהיינו בנין הבית.
'
ובעל ישועות מלכו אומר שלא מקרי אין רוב ישראל על אדמתם אלא כשהמלכות בחוץ לארץ אינה מאפשרת לצאת משם, או שהמלכות בארץ ישראל אינה מאפשרת להיכנס לכאן. המלך כורש שלט בארץ ובגולה והתיר לכל הרוצה בכך לעלות, הרי מי שעלה עלה, ומי שלא עלה איבד את זכותו להימנות בגדר "רוב ישראל" לעניין זה. לדבריו לא נזדקק בימינו להתחשב באחינו בני ישראל הנמצאים בארצות הרווחה ואינם עולים, אלא במספר בני ישראל שבארץ ישראל מצד אחד, ושברוסיה ובארצות ערב מצד שני (שמשם לא ניתן לעלות) ולפי היחס בין שתי קבוצות אלו יקבע אם רוב ישראל נמצאים כעת על אדמתם או לא.
'
הרה"ג ר' אליעזר יהודה ולדנברג שליט"א (כרם ציון, אוצר התרומות במאמר "מקדושת הארץ והמקדש" פרק ב) למד בדעת רגמ"ה [רבנו גרשום מאור הגולה] בשישים ריבוא מישראל מיקרו רוב ישראל. ולעניין דורנו, נראה שאי תליא קדושת הארץ בשישים ריבוא הכונה לשישים ריבוא כאלה שחלקו את ישראל בימי יהושע (ולא כרשות הרבים בשבת דתליא ברגלי הולכים), דהיינו גברים מבן עשרים עד בן שישים מי"ב שבטים. לפי זה לא נדע מספר בני ישראל בארץ לעניננו, כי כיום כולם ספק צאצאי גרים, ועיין פסחים פח א שיתכן שהיום הרוב גרים, ואילו הודאים הם כהנים ולויים.

בית מקדשנו - הראשון, השני והכותל.

תשעה באב tisha beav

תשעה באב.

סרט אנגלי, המתאר בצורה יוצאת דופן את חורבן הבית, והמלחמה הקשה שהתנהלה בזמנם.

חובה לצפות!

יום שבת, 28 במרץ 2009

הפריצה להר הבית

סרט נדיר המתעד את הפריצה להר הבית במלחמת ששת הימים, וההכרזה המפוקפקת "הר הבית בידנו"!

יום שישי, 27 במרץ 2009

"יבנה המקדש" - גליון 1 ‏‏‏‏‏(110)‏‏‏‏‏ ניסן ה'תשס"ט


התנועה לכינון המקדש ביטאון אלקטרוני של "התנועה לכינון המקדש"

גיליון 1 (110) ניסן ה'תשס"ט ת.ד. 31336 ירושלים, טל: 050-8649968

גדעון חרלף התראיין ברדיו מורשת, להאזנה:

mms://su7wm.castup.net/server12/31/914/91490408-61.wmv#0;1.000;3276713;0;1:2

'

גוי אנגלי בנה בית מקדש – כדאי לראות:

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/4837608/Farmer-builds-model-of-Biblical-temple.html

גם זה מעניין קצת: http://www.kipa.co.il/now/show.asp?id=31803

להלן מכתביו של יו"ר "התנועה לכינון המקדש" סניף קרית-ארבע, רבי אסף לרנר שליט"א:

1-

בס"ד

המכתב המצורף אמור להיות מצורף להודעה על העליה בערב פסח.

הנשים המסומנות, טרם נתנו הסכמתן.

אנא בידקו אם יש עוד נשים שרוצות לחתום ובעלים שרוצים לעלות.

בברכה,

אסף

בס"ד, ערב פסח, תשס"ט

מכתב לנשות החיל - תושבות קרית ארבע - חברון ובנותיה

חברה יקרה שלום רב,

בימים אלו אנו נמצאות בעיצומם של ההכנות לקראת החג הממשמש ובא - ניקיון, סידור הבית, הכשרת המטבח, הכנת אוכל כשר לפסח ושוב ניקיון וחוזר חלילה...

אנו סמוכות ובטוחות שכמידי שנה, הבית יהי נקי, מסודר וכשר ובע"ה נסב בשמחה סביב שולחן הסדר (גם אם הגענו עם הלשון בחוץ).

אבל מרוב טרדות, אנו שוכחות את העיקר - העיקר שחסר לנו ובלעדיו הכל שונה וחיור לעומת מה שצריך להיות.

בקרוב - בע"ה, במקום לסדר ולצחצח את הבית, נצטרך לארוז את חפצינו וחפצי בני הבית, להצטייד בכלים חד פעמיים ולעלות לירושלים להקרבת הפסח - כל המציאות תשתנה.

ליל הסדר, התפילות והמנהגים הם זכר לחורבן הבית והכנה לבניינו.

אנו מבקשות ממך, אנא עשי את המעט האפשרי, כדי לקדם במשהו את הכמיהה, הכיסופים ואולי ההכנות לבנין המקדש.

בערב פסח בבוקר המוני בית ישראל אמורים להיות מוכנים בירושלים לקורבן הפסח - אנשים נשים וטף.

משעות הצהריים הר הבית אמור להתמלא מאדם ולפנות ערב כל משפחה מתאספת יחד לצליית הפסח, ספור יציאת מצרים ואכילת פסח, מצה ומרור.

בעוונותינו הרבים, הר הבית שומם, כמעט, מיהודים והחורבן מורגש בו בכל פינה.

ביום רביעי, י"ד בניסן - באותה בשעה שנאספו ההמונים בירושלים, יעלו בעלינו וילדנו לפקוד את הר הבית ולהתחנן לחידוש העבודה.

מנסיון העבר, ליל סדר שמתנהל ע"י מי שעלה באותו יום להר הבית, מקבל משמעות שונה ועמוקה מליל סדר אחר.

אנא ממך נסי להתארגן כך שבעלך והילדים יוכלו להצטרף לעליה להר הבית, דרבני אותם לכך והיי שותפה למהלך גדול שבסופו של דבר נראה עין בעין בשוב ה' ציון.

בברכת חג כשר ושמח ולבנין המקדש,

רות ישראלי (חברון) בתיה ברויער (קרית ארבע)

רחל רוטשילד (קרית ארבע) ענת גופשטיין (גבעת האבות)

רונית לרנר (גבעת האבות) טליה אימס (בית חגי)

לימור פריד (נגוהות) דורית אנגל (כרמי צור)

2-

בס"ד

שלום לכל החברים,

בהמשך למכתבי הקודם ובהמשך לתשובות בכתב (המצורפות להלן) ובע"פ,

א. סליחה אם נשמעתי מיואש, כוונתי היתה לחשוב כיצד ניתן לייעל את העשיה, כך שתניב יותר תוצאות.

ב. אני חושב שכולם צודקים.

ג. לפי דעתי כדאי שנפגש בהקדם ואח"כ נערוך פגישה עם הר ליאור - בה נבקש עיצה וגם עזרה בעידוד העליות.

ד. חשוב לציין שמוסכם על כל מי שפועל ופעל בתחום בעבר, ששום דבר לא קורה ללא מאמץ, אולם איננו מצליחים להבין את הקשר בין המאמץ לבין התוצאות. ניתן להשקיע בנושא מסויים והתוצאה תיראה במקום אחר.

לאחר ששלחתי את המכתב קבלי 3 תשובות בענין (אותות/ מופתים או כל הגדרה שתבחרו):

1. בעקבות אמירה סתמית שלי לר' יובל תורגמן בדבר אפשרות עריכת עליה של בי"ס ממ"ד בנים קרית ארבע להה"ב, החליט הנ"ל לקחת על עצמו את המשימה והיום עלו תלמידים, הורים ומורים להר.

2. באותו ערב פנה אל אליעזר אדם מגבעה ליד סוסיא שרוצה להצטרף בער"פ, אולי עם עוד עולים.

3. קיבלנו פניה עקיפה מרב עיר שרוצה לעלות אתנו בבר"ח ניסן להר.

ופועל יוצא:

א. אל תשכחו לרשום ולהרשם לעליה בערב פסח, בקרוב נתחיל לפרסם.

ב. חישבו על זמן נוח לפגישה ועל רעיונות נוספים לקידום הענין (הכוונה גם לאיך לבצע רעיונות קיימים שהוזנחו).

בברכה לבנין המקדש,

אסף לרנר

תשובתו של הרב יוסף אלבום:

בס"ד
אסף שלום !
1- אנא הוסיף את שמשון בני למכותבים:
shamash1@gmail.com,
2- נכון שרצוי שיתווספו אנשים דרך הפרסום - מנסיוני הרב - אין דבר כזה !
3- להעצים את הנעשה הוא הוא דרך המלך - ובהתמדתו ילך הדבר ויוסיף ילך ויתחזק
תודה - יוסף אלבום

תשובתו של דרור דותן:

שלום אסף
יישר כוח על העשיה והדיון.
אני רוצה להוסיף מנקודת מבטי. ראשית יתכן שבתחום אחריותי איני עושה מספיק ולא חו"ח מחוסר רצון אלא מחוסר זמן.
שנית, ידוע הוא שאת אנשי הר חברון (אמירה קצת כוללנית) קשה להוציא מהבית. זה נושא כאוב בכל דיון על פעילויות תרבות וכד' בישובים ובמועצה.
בנוסף הרבה מהאנשים עובדים גם בימים בהם יש חופש לילדים ובמידת הצורך ההורה הנשאר בבית לשמור על הילדים הינו האם ובמקרה זה חופשת הילדים לא רלוונטית לעינייננו.
כמו כן אני חושב, וכמו שדיברתי איתך בעבר, יש צורך בארוע מקדים שיעלה את המודעות מעבר למודעה על הלוח או בדף המידע (דרך אגב להראותך ששמים לבל להודעות הפרסום בדף המידע שלנו "כרמילים" השבת לכבוד שבת זכור יצא דף היטולי ואחת מהבדיחות שם היית סביב המודעה "אם לא תבוא להר ההר יעבור למוחמד").
ארוע כזה דוגמת שיעור של הרב ליאור בישובים יסחוף אחריו גם במחשבה וגם במעשה את חשיבות העליה ואני מאמין שנראה לכך תוצאות בעליה שאח"כ. בנתיים ממה שהתרשמתי שאנשים שעלו שמחו בכך אולם לא קפצו מיד בפעם הבאה בעיקר בשל אילוצי עבודה וכד' (נזכיר שחלקם הגדול חקלאים היוצאים מביתם ב5:30 בבוקר).
כמו כן עניין ההדרכה טעון שיפור, עלינו להכשיר יותר מדריכים בעלי כריזמה שידעו לדבר נכון אל הקהל מולם (אנשים שעולים בפעם הראשונה, ילדים וכד'). ההדרכה צריכה, לדעתי, ליהיות עיניינית בצד ההלכתי- למעט בפילפול ורחבה יותר בהתלהבות האמונית ובקיום המצווה.
אני אמשיך לחשוב על עוד דברים בעז"ה.


תשובתו של אסף פריד:

ככה זה
אתה יכול "לשבת" על בן אדם חודש
לשכנע, להסביר ולקבל ממנו הסכמה עקרונית שיגיע לעליה
ויום קודם (שאתה בא להזכיר לו) אתה שומע שבדיוק לדודה של השכנה יש יום הולדת....

הרב אלבוים תמיד אמר
שבמקום בו יש קדושה יש סיטרא אחרא...

לעצם העניין, אני חושב
שאנשים לא מבינים את חשיבות העליה
ורואים בה סתם "טיול" בירושלים במקרה הטוב
או התגרות בערבים במקרה הרע.

בית המקדש לא עומד היום לאף אחד בראש סידרי העדיפות
ובניה בידי אדם היא בכלל "חידוש"
ועוד, שהקשר בין עליה לבין בניה אינו ברור לכל.

From: אסף
בס"ד
חברים יקרים שלום רב,
אתמול - שושן פורים זכינו לעלות להר הבית כשלושים איש מאזור חברון.
בדרך חזרה ניסינו לבדוק את עצמנו והגענו למסקנה שכדאי לערוך דיון באופן הפעולה מכאן ולהבא.
להלן עיקרי הדברים:
מצד אחד:
אנחנו משקיעים עמל ואמצעים בפרסום בקרית ארבע, חברון, בית חגי, נגוהות ועוד ישובים.
לא נראה שיש תושבים במקומות אלו שלא נחשפו לפרסומים שלנו.
רוב התושבים אינם מתנגדים לעליות ואף תומכים בהם.
הגב ההלכתי שלנו מוצק ואנו נהנים מגבוי מלא של הגר"ד ליאור ורבנים נוספים באזור.
אנחנו דואגים לתנאים נוחים לעולים, כלומר - הסעה הלוך וחזור ולעתים תונכיות לילדים.
חלק מהעליות נערכות בחופשות מהלימודים.
ולמרות זאת:
רוב העולים נמנים עם המארגנים ובני משפחותיהם.
היתר נמנים על קבוצה קבועה ומצומצמת.
בקיצור - ההיענות נמוכה ביחס לצפוי.
אמנם בנקודות שציינתי יש צדדים חיוביים (תמיכה, גדילה איטית של כמות העולים ועוד).
יש עוד נקודות חיוביות שלא הזכרתי, כגון - עלית תלמודי תורה וממ"ד ועליה של בודדים מהאזור.

לאור כל האמור, נראה לי שכדאי לדון בהמשך פעילותינו.
לאחר שנדון בעצמנו, כדאי לשתף את הרב ליאור בבנתונים ולהתייעץ עמו ולבקש את עזרתו.

אנא הבעו את דעתכם, את הסכמתכם להשתתף בדיון ורעיונות על שיתוף אנשים נוספים.

בברכה לבנין המקדש,
אסף לרנר

גליון זה והגליונות הקודמים אפשר לקרוא (ללא שגיאות) בכתובת דלהלן:

http://www.kehilaemunit.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=150&Itemid=43

וגם ב:

http://www.eudi.022.co.il/BRPortal/br/P103.jsp?cat=530

http://www.eudi.022.co.il/BRPortal/br/P500.jsp?prs=403

יש חדשות גם ב:

http://www.sosamikdash.cjb.co.il

וגם ב:

http://mekorot.blogspot.com/2008/10/1-98.html

וגם ב: http://gideon.022.co.il/BRPortal/br/P100.jsp

רחם על עדתך, ותטעם בקריתך, ושם תצמצם שכינתך.

זכור קרית חנה, רוממה בחנינה, כי עת לחננה.

טוב זכור ידידיך, רבצם בבית בחירך, שובבם לחדריך.

(על-פי יוצר לשבת זכור)

בכבוד רב – הרב ישי באבד – דובר

התנועה לכינון המקדש - 050-8649968


--
בברכה
התנועה לכינון המקדש

בניית בית המקדש בזמן הזה/ הרב ישראל אריאל שליט"א

שיעור מדהים על "בניית בית המקדש בזמן הזה", מפי מגאון הרב ישראל אריאל שליט"א ראש מכון המקדש.
לחץ כאן לצפיה:

יום שלישי, 24 במרץ 2009

יום שישי, 20 במרץ 2009

דעת הרה"ג שמואל אליהו שליט"א רב העיר צפת ובנו של הרשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א

עליה להר הבית

השאלה: שלום כבוד הרב. מדוע אסור ליהודים להכנס להר הבית(לפי ההלכה)? בברכה, בתודה מראש!

התשובה: אין איסור לעלות על כל הר הבית. יש איסור למי שהוא טמא להכנס לעזרה. ויש איסור למי שאינו כהן להכנס למקום הקודש - או לקודש הקודשים. בודאי מי שאינו טהור וגם אינו כהן שלא יכנס למקום הקודש. יש מקומות שבודאי מותר להכנס אליהם כיון שאינם קודש או קודש הקודשים ולא כל אחד יודע איפה הם.


לכן מי שרוצה לעלות להר הבית צריך שילך איתו מישהו שמכיר את המקומות ויודע להיכן מותר ולהיכן אסור.


לצערינו המצב הוא כל כך נורא בהר שהמוסלמים הורסים כיון שהם חושבים שזה שלהם וחולשת הממשלה מלמדת אותם שכדאי להם להיות אלימים. כמה שיותר - יותר יכנעו להם. גם בית המשפט העליון נכנע להם וגם המשטרה. הגרוע מכל שהם מציגים את חולשתם וכניעתם כחוכמה יהודית שאין למעלה ממנה. לכן חובת העליה היא יותר ויותר גדולה ויש בה בחינה מסוימת של "כיבוש".


למעשה הרבנות הראשית לישראל לא פסקה לעלות להר ולכן אני לא עולה אליו, כי אני לא אדם פרטי ואני רוצה להיות חלק מכלל ישראל.

אם אתה רוצה לעלות להר כאדם יחידי. עשה זאת על פי כללי ההלכה.


התשובה התקבלה מהרב שמואל אליהו
בתאריך ח´ אב ה´תשס"ג
מתוך האתר כיפה (http://www.kipa.co.il/ask/show/30313)

יום חמישי, 19 במרץ 2009

"יבנה המקדש" - גליון 4 ‏‏‏‏(109)‏‏‏‏ – אדר ה'תשס"ט

בטאון אלקטרוני של "התנועה לכינון המקדש"

- גליון 4 (109) – אדר ה'תשס"ט, ת.ד. 31336 ירושלים, 050-8649968, lamikdash@gmail.com

כפי שדווחתי כאן בימים האחרונים
היום (שושן פורים) התקימה עלית משפחות להר הבית,
לעליה הגיעו כ 50 איש כולל ילדים רבים!

המשטרה היתה היום עצבנית ומגעילה מתמיד
ואסרו אפילו על הכנסת בקבוק עם שתיה!
רק אחרי ויכוח ארוך והסברים לשוטרים, על הסכנה שבאי מתן
שתיה לילדים ביום חם, ניתן אישור להכניס בקבוק עם מיץ פטל!

הבידוק היה גס ומשפיל מתמיד, בעוד תירים נבדקים במגנומטר
ומכונת שיקוף, נבדקים יהודים בנוסף למגנומטר ולמכונת השיקוף
גם באופן ידני...

ממני אישית למרות הכרות רבת שנים עם השוטרים במקום,
למרות אישור על הפקדת נשק במשטרה,
למרות היותי מלווה בארבעה ילדים קטנים,
דרשו להסיר את החגורה....

*

ראה כאן עליה להר הבית בשושן פורים - http://rotter.net/forum/scoops1/16558.shtml

מצו"ב קובץ תיאור הר הבית בימינו – ברור מאד, כדאי להכיר !

*

מקדש - זה מעשי! - דוד ברוקנר

הציווי הפותח את הפרשה (פרשת תרומה), ובעצם את כל סדרת הפרשות שמכאן ועד לסוף ספר שמות, היא "ועשו לי מקדש". מדקדקים ציינו שהלשון "עשיה" מורה על הרובד התחתון והמגושם ביותר של המציאות, וכפי שמתבטא בפסוק (ישעיה מג, ז) "כל הנקרא בשמי ולכבודי – בראתיו, יצרתיו, אף עשיתיו" (וגם בלשון ימינו מובן ההבדל בין "יוצרים" ל"אנשי מעשה"): התעסקותו של הקב"ה עם עולם העשיה היא הפלא הגדול ביותר.

איפה באה לידי ביטוי העובדה שבית המקדש הוא מקום נורא מעשי? בכך שהוא אינו מקום יוקרתי המייעד עצמו דווקא לאלו המוכשרים לעבוד את ה' ביגיעת שכלם או בהתלהבות לבם, אלא בית לכל מי שמשייך את עצמו אל הקדושה ורוצה להתקרב אליה. לעומת העולם המוכר לנו, בו זוכים רק תלמידי החכמים וסופרי הסת"ם לראות את פרי עמלם מובא אל היכל מקדשי המעט – בבית המקדש זוכה לזאת כל חקלאי.

אולי לנו קשה לחשוב כך, אך גיבוריו של המקדש הם ה"עם שבשדות" המביאים אליו את גידוליהם. אמנם נכון שהכהנים והחכמים אחראים על סדריו התקינים והרצויים של המקום כשליחיו של ה', אך תכליתו של המקום, הקהל אליו הוא פונה – הוא המון עמך בית ישראל. אלו שכיום מוצאים עצמם לכל היותר כצופים פסיביים בדיונים הנערכים בין חכמי התורה – אמורים למצוא את עצמם בבית המקדש, מוקד השראת השכינה העולמי, כאורחי הכבוד שהעבודה כולה חוגגת סביב משלח ידם המועלה לירושלים. ואם בבתי המדרש מחפשים הממונים לכך ספרי קודש – אז בבית המקדש הם יחפשו דגן ותירוש ויצהר ובהמות.

וזה עיקר נחת הרוח לפני הקדוש ברוך הוא, ובית המקדש משקף בסדריו את דמותה של ממלכה ישראלית שלמה שכולם שותפים מלאים בה.

כשאנחנו מדברים על השראת שכינה בישראל – על זה בדיוק אנחנו מדברים.

---

ועוד נגזרת מהדקדוק שבראש הדברים: אנחנו חייבים לעשות מקדש, במובן הכי מעשי של המלה. כיום מתחדדת והולכת ההכרה שבית המקדש חסר לנו מאוד. ההכרה הזאת, החיובית כשלעצמה, הצמיחה פעולות של בירור מהו המקדש ומהם הכיסופים הנדרשים אליו ואיך אנחנו מתגעגעים אליו. אלא שמרוב דיבורים כאלו שוכחים להתעסק באיך עושים מקדש. בית המקדש הפך למשל, לסמל מופשט של אהבת חינם או של השלמת יעדי הגאולה (שלא לומר: של משהו שנופל מהשמים), והמקדש המעשי, הממשי, נדחק לשולי התודעה. "מה, בית ששוחטים בו קרבנות? אתה בכלל לא מבין! זה משהו עמוק יותר, קדוש יותר, כללי יותר"--- לא כלום יותר. ממש כמו שהיתה ארץ ישראל לפני מאה שנה.

וזאת צריך לזכור: עוד יש בית שחרב. עוד יש הר שמחולל. עוד יש עשיה רבה לפנינו, ואנחנו מתחמקים ממנה – מי ביודעין ומי בלא יודעין. נכון, המציאות עדינה ורגישה: בטחונית, פוליטית, וגם קצת הלכתית. אבל אי אפשר לומר שאין בכלל מה לעשות. עשה משהו: עלה אל ההר בטהרה, או דפוק על השערים מבחוץ. או סתם שאל את עצמך, בכנות: מה אני עשיתי, משהו קטן, כדי שבית המקדש יבנה, ולו טיפ-טיפונת יותר מהר..

גליון זה והגליונות הקודמים אפשר לקרוא (ללא שגיאות) בכתובת דלהלן:

http://www.kehilaemunit.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=150&Itemid=43

וגם ב:

http://www.eudi.022.co.il/BRPortal/br/P103.jsp?cat=530

http://www.eudi.022.co.il/BRPortal/br/P500.jsp?prs=403

יש חדשות גם ב:

http://www.sosamikdash.cjb.co.il

וגם ב:

http://mekorot.blogspot.com/2008/10/1-98.html

וגם ב: http://gideon.022.co.il/BRPortal/br/P100.jsp

(על הגהות הרמ"א) "וטוב לב משתה תמיד"

בית תפארתנו במהרה יעמוד, וביראה אותו נעבוד, נכון יהיה הר הבית בראש הרים עדי עד.

(באר היטב סוף שלחן ערוך אורח חיים)

בכבוד רב – הרב ישי באבד – דובר

התנועה לכינון המקדש - 050-8649968




2 קבצים מצורפיםהורד את כל הקבצים המצורפים
har hbiat.pps
2356K הצג כ-HTML הצג כמצגת הורד
יבנה אי-מייל 109.doc
94K הצג כ-HTML פתח כמסמך Google הורד

יום שישי, 13 במרץ 2009

סיבוב שערים ער"ח ניסן




ביום חמישי ר"ח ניסן ייתקיים 'סיבוב שערים' סביב שערי הר הבית, בהשתתפות הגאון הרב יצחק גינזבורג שליט"א.
18:30 התכנסות ברחבת הכותל
19:00 יציאה לסיבוב בשערים.


יום שלישי, 10 במרץ 2009

"יבנה המקדש" - גליון 3 ‏‏‏‏(108)‏‏‏‏ – אדר ה'תשס"ט


התנועה לכינון המקדש
ביטאון אלקטרוני של "התנועה לכינון המקדש" גיליון 3 (108) אדר ה'תשס"ט
ת.ד. 31336 ירושלים טל': 050-8649968 lamikdash@gmail.com


פרשת ''תצווה'' מאפשרת השבוע לכל אחד ואחת מאיתנו, ציוות וחיבור לכוחות של מלבושי אהרון, ובעיקר חיבור לכוחות הפנימיים שהם מכילים ומייצגים

מה בפרשה ?


בתחילת הפרשה מובא ציווי למשה (ששמו לא נזכר בכל הפרשה) לקחת שמן לצורך הדלקת המנורה, ובהמשך מובא עיקרה של הפרשה: הכשרת אהרון וכל הכוהנים, לרבות תיאור מפורט ומדוקדק של בגדי הכוהנים.

מה אפשר ללמוד מזה היום ?


המילה ''תצווה'' או ''מצווה'' פירושה הפנימי הוא ציוות, חיבור. לאיזה כוח אפשר להתחבר בפרשה הזו? תשובה: לכוח ולאנרגיה שמייצג הכוהן הגדול.

בפרשה הקודמת הוסבר כי כדי לגלות את אור הבורא עלינו להכין כלים שירכיבו את ''המקדש'' הפנימי שלנו, אולם לא די לבנות משכן אלא צריך להעביר את האור הזה הלאה. זה היה התפקיד של הכוהנים: להוריד את התורה הקדושה לתוך החיים היום- יומיים, ולחבר בין הרוחניות לגשמיות.


משה רבנו מסמל את התורה (שגם נקראת על שמו – תורת משה). משה הוריד את התורה האלוקית מלמעלה. לעומתו, אהרון הכוהן מייצג את עבודת הקורבנות בבית המקדש. אהרון מייצג את העבודה היום יומית מלמטה.

בגדי הכוהן מבטאים גילוי רוחני. כדי שנשמה תתגלה היא צריכה גוף. כדי שגוף יתגלה הוא צריך בגד. כדי שהבגד יתגלה הוא צריך חלון ראווה, וכן הלאה. הפרשה כותבת ומתארת בדקדקנות את בגדי הכוהן כדי שאנחנו נוכל לגלות ולהתחבר לכל הדברים הפנימיים שהבגדים הללו מייצגים.

בגדי הכוהן מייצגים את תפקידו לכפר על חטאי העם, לברך אותם באהבה, להשכין שלום ואחדות בין איש לרעהו, לעזור ולתת ללא גבול, ולהעביר אליהם את אור הבורא בקדושה ובאיזון. באמצעות המילים והאותיות שמתארות את בגדי הכוהן יש לנו אפשרות השבוע להתחבר לכוח העצום של אהרון הכוהן ולכוח שמייצגים ומגלים בגדיו.

מעניין כי במחקר גנטי שנמשך מספר שנים, נמצא גן משותף אצל כוהנים ללא הבדלי מוצאם.

כ – 75% מהם נושאים ב – DNA שלהם גן משותף בשכיחות גבוהה, כאשר אצל לא יהודים (או אצל יהודים שאינם כוהנים) נמצא הגן הזה בשכיחות של 5% בלבד. הגן המשותף הזה נמצא רק בכרומוזום הגברי Y והוא מועבר בתורשה מאב לבן.

כוהנים בכל העולם נושאים בגופם את חותם הכהונה שהתחיל באהרון הכוהן הגדול. פרשת ''תצווה'' מאפשרת השבוע לכל אחד ואחת מאיתנו, ציוות וחיבור לכוחות של לבושי אהרון, ובעיקר חיבור לכוחות הפנימיים שהם מכילים ומייצגים.


כל היום מדמם, ונפשי נבהלה מאד ומשתומם, ואתה ה' עד מתי רואה ודומם, זכור בית מקדשך השמם, כל עובר עליו משתומם, מתי תתנשא ותתרומם.

(יוצר לפרשת זכור)

בכבוד רב – הרב ישי באבד,

דובר התנועה לכינון המקדש - 050-8649968




יום רביעי, 4 במרץ 2009

"יבנה המקדש" - גליון 2 ‏‏‏(107)‏‏‏ – אדר ה'תשס"ט


התנועה לכינון המקדש
ביטאון אלקטרוני של "התנועה לכינון המקדש" גיליון 2 (107) ניסן ה'תשס"ט
ת.ד. 31336 ירושלים טל': 050-8649968
lamikdash@gmail.com


שושן פורים בהר הבית:


הממשלה סידרה ששעות הכניסה להר הבית, לתיירים (בכללם יהודים) יהיו בשעות שאזרח מן השורה לא יוכל להתפנות ולהגיע היינו: הר הבית פתוח בבוקר עד שעה 10.00 ובצהרים רק שעה אחת מ-12.0 עד 13.30 בלבד



הנה תפסו יוזמה חברינו הקבועים מקרית-ארבע, לנצל את חופשת 'שושן פורים' ל"עליה להר-הבית" ברוב עם: אנשים נשים וטף,


כידוע לך: אם תארגן קבוצה קטנה או גדולה נוכל לסדר לך הסעה הלוך חזור בחינם. פנה אלינו – מצוה הבאה לידך אל תחמיצנה 050-8649968


בס"ד

אבות ובנים

ביום רביעי ט"ו אדר - שושן פורים, נעלה בע"ה להר הבית בנערינו ובזקנינו.

מבצע פרסים לילדים: כל ילד שישתתף בחידון יקבל פרס.

ועוד פרס לילד שילמד בע"פ את המשניות:

מסכת פרק משנה

מגילה - א -- י"א

מגילה - ג -- ה + ו

שקלים - א - א + ג

מדות -- א - - ג

ועוד פרס לכל ילד שיענה על השאלות:

1. איך ומתי קראו מגילה במקדש?

2. איך בית המקדש מוזכר במגילה?

3. היכן שער שושן ומה מקור שמו?

4. מה הקשר בין מחצית השקל, נס פורים ושושן פורים?

נפגשים ב-8:30 ליד שער המוגרבים. סיום משוער של התוכנית 11:30בתוכנית:

· עליה להר הבית.

· הדרכה מותאמת לילדים.

· חידון נושא פרסים.

· כיבוד קל (לאחר העליה).

· טיול על החומות.

חובה לטבול במקוה טהרה לפני העליה (כולל ילדים מגיל 9 שנטמאו).אין להכנס להר בנעלי עור. יש להצטייד בתעודה מזהה.

לפרטים והרשמה (הרשמה חובה!!!): - 050-8649968.

רוצה שנשלח לך באיימיל כל שבוע את הבטאון האלקטרוני של התנועה לכינון המקדש שלח אלינו עוד עכשיו באיימיל ותקבל כל חודש את הבטאון.


יום ראשון, 1 במרץ 2009

שבט תשס"ט גיליון 258 שנה כב


טופס רישום למנוי לקרבן פסח תשס”ט

למלא את הטופס ולשלוח לפקס 02-5371904 או במייל lamikdash@gmail.com

פרטי המנוי
שם משפחה : _________________________________________

שם פרטי ראש המשפחה _________________________________

שמות בני המשפחה המצטרפים למנוי (אשה ילדים גדולים וקטנים המסוגלים לאכול בשר)

שם : ___________________________________ גיל __

שם : ___________________________________ גיל __

שם : ___________________________________ גיל __

שם : ___________________________________ גיל __

שם : ___________________________________ גיל __

שם : ___________________________________ גיל __

שם : ___________________________________ גיל __

שם : ___________________________________ גיל __

שם : ___________________________________ גיל __

שם : ___________________________________ גיל __

כתובת:  ____________________________________________________________

__________________________________________________________________

טלפון: _____________________________ נייד ____________________________

דוא"ל ____________________________________________________

פרטי כרטיס אשראי:

סוג הכרטיס : ______________________  מס' כרטיס __________________________

תוקף ___________________  ת"ז בעל הכרטיס ______________________________

הכרטיס יחוייב ב- 15 ₪ לאדם